Recept på parmesangratinerad kycklingfilé

Parmesangratinerad kycklingfilé


Det här behövs till 4 portioner:

1 pkt djupfryst tinad bladspenat á 250 g

600 g kycklingfilé

2 krm salt

2 krm citronpeppar

2 dl grovt riven parmesanost

3 dl vispgrädde

1 dl stark hönsbuljong (tärning)

1 3/4 tsk potatismjöl

1 msk ljus fransk senap

2 pressade vitlöksklyftor


Gör såhär:

Låt den tinade spenaten rinna av i durkslag och pressa med sked ur all vätska. Bred ut spenaten i låg,lätt smord ungssäker form. Lägg de råa och avtorkade kycklingfiléerna ovanpå. Strö över parmesanost. Vispa ihop grädde,avsvalnad buljong,potatismjöl,senap och vitlök. Byt EJ ut vispgrädden mot annan gräddsort. Häll såsen över ingredienserna i formen. Låt stå i ugn på 200 i 35-40 min. Täck med folie mot slutet av ugnstiden.


Tillbehörstips:

Pasta blandad med krossade valnötter. Tomatsallad,fransk senap,riven parmesanost.



Det va det här jag lagade igår och det blev en jätte succé. Alla tyckte det va skitgott och ingen hade ätit det förut heller. Maria tog receptet också. Blev jätte glad över att dom gillade maten. Va orolig att dom skulle tycka den va äcklig eftersom att det va första gången jag lagade det här men som sagt,dom älskade det och tog flera gånger. Det va ganska roligt =) vi hade det jätte trevligt igår. Och till efterrätt blev det glass och kaffe. Dom va här i över 4,5 timme men det va kul me besök.

Idag är det Söndag och klockan är 09.23. Har varit uppe sen halv 8 för då åkte Patrik till jobbet. Ja,han jobbar idag också :( men förhoppningsvis kommer han hem lika tidigt som igår,då kom han hem innan 2.

nä,nu orkar jag inte sitta här längre.

Ciao

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0